Tekstredactie met een frisse, kritische blik

Een inhoudelijk correcte tekst is niet per se een goede tekst. Met tikfouten, verkeerd gespelde woorden en missers in je d's en t's maak je het een lezer lastig om je boodschap serieus te nemen. En een tekst die vol staat met jargon, wordt door een algemeen publiek niet begrepen, als dat niet al na de eerste zin is afgehaakt. En dat is reuzejammer als je een goed verhaal, vernieuwend product of geldbesparende dienst te bieden hebt.

Gun je tekst een goede redacteur

Een goede redacteur geeft je rugdekking. Ik haal niet alleen de spelfouten en de grammaticale fouten uit je tekst, maar kan ook beoordelen of je tekst goed loopt, lekker leest, logisch is opgebouwd en past bij je publiek.

Misschien heb je mij alleen nodig voor de afwerking: die laatste foutjes. Ben je minder zeker van je zaak, dan beoordeel ik je tekst. Ik vertel je wat er moet gebeuren en hoeveel tijd dat gaat kosten. Redactiewerk is globaal te verdelen in corrigeren, redigeren en herschrijven. Schrijven kan ook, maar dan kun je beter de pagina over tekstschrijven lezen.

Corrigeren, redigeren, herschrijven

Corrigeren komt voornamelijk neer op het verbeteren van spel- en tikfouten en verkeerd geplaatste leestekens.

Redigeren gaat verder. Dan let ik op zinsbouw, stijl en structuur van de tekst. Ik kan woorden, zinnen of hele tekstdelen aanpassen. Als het nodig is voeg ik een kop, tussenkoppen of een inleiding toe.

Bij herschrijven maak ik van een bestaande tekst een nieuwe tekst. Een voorbeeld is het omzetten van een technische tekst naar een tekst voor een algemeen publiek.

Anderen gingen je voor

Wil je weten wie er zoal gebruikmaken van mijn diensten? Kijk dan eens naar het overzicht van opdrachtgevers.

Je zoekt een tekstschrijver

Moet er meer aan je tekst gedaan worden dan redigeren, dan kan ik misschien beter een tekst voor je schrijven.