Auteur van boeken over webdevelopment

Webdevelopment fascineert me. De achterkant van een webpagina vind ik interessanter dan de voorkant. Het is fantastisch dat je met HTML, CSS en JavaScript (bijna) alles wat een grafisch ontwerper kan bedenken, kan realiseren in een website of app. Niet met uitgeknipte Photoshop-plaatjes, maar met code. En dat je met diezelfde code mensen met een visuele beperking websites kunt laten voelen of horen.

De fascinatie resulteerde op 19 november 2004 in mijn eerste boek, ook het eerste Nederlandstalige boek over Cascading Style Sheets, uitgegeven in de veelgelezen serie Basiscursus van de toenmalige uitgeverij Academic Service. (Het boek waart nog steeds rond, de uitgeverij is opgegaan in Boom uitgevers.)

Handboek HTML5 en CSS3

In 2011 schreef ik voor uitgeverij Van Duuren Media de eerste editie van het Handboek HTML5 en CSS3. Daarin komen de twee talen samen die de basis vormen van elke website. Er gebeuren op dat gebied zo veel interessante en spannende dingen dat je er boeken mee kunt blijven vullen, en daarom verschijnt in 2019 al de vijfde editie van dit handboek.

Het boek wordt gebruikt bij mbo- en hbo-opleidingen en door andere onderwijsinstellingen.

Flexbox en Grid Layout

Voor de serie Web Development Library, een idee van auteur en pro-level frontendtrainer Peter Kassenaar, heb ik drie titels geschreven: HTML5, CSS3 en CSS Flexbox en Grid Lay-out.

Windows

Ander schrijfwerk gaat over Windows. Sinds 2010 schrijf ik mee aan de serie Het Complete Boek van Van Duuren Media. Daarin zijn titels verschenen over Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10. Ook heb ik bijgdragen aan het Experthandboek Windows 10.